מי ראה את המשקפיים שלי?? | או: איך לארגן את אזור הכניסה בבית ולחסוך הרבה בלגן
- Fun & Fine Interior Design
- 19 באפר׳ 2023
- זמן קריאה 5 דקות
היי היי לכן,
אני יודעת, 3 שנים מהמאמר האחרון פה זה שיא חדש.
אל תכעסו, קרה הרבה בשנים האלה הן ברמה המקצועית והן ברמה האישית, אבל מה שהכי מעניין אותנו כאן: לשמחתי זכיתי לפגוש עשרות אנשים ואת בתיהם ולמדתי המון!
אני נחושה להביא לכן כאן כמה שיותר טיפים, מסקנות ורעיונות ישימים ופרקטיים כדי להפוך גם את הבית שלכן לנעים, נוח וכייפי הרבה יותר.
אצל רוב המשפחות שאני פוגשת, הבלגן חוגג: התיקים יושבים על הרצפה בכניסה איפושהו, הנעליים מפוזרות בין הכניסה לחדרים, הארנקים והמפתחות יושבים על שולחן האוכל או במטבח, הציורים מהגן והחשבונות שהגיעו בדואר מחכים בערימה שמישהו כבר יעשה איתם משהו והמעילים? במקרה הטוב הם בארונות בחדרי השינה, במקרה הגרוע (והרווח מאוד!) הם יושבים על כסאות פינת האוכל או בממ"ד על ספת האורחים.

עכשיו תראו, הכל בסדר. הבית שלנו הוא המקום שבו אנחנו חיים, וכשחיים יש בלגן. אני האחרונה שתגיד לכן לחיות במוזיאון, ובכל זאת: מחקרים הוכיחו כבר מזמן ששמירה על סדר חשובה לבריאותנו הנפשית, הגופנית ולתפקודינו המיטבי.
אז למה חשוב שנארגן את אזור הכניסה שלנו?
שמירה על סדר מפחיתה גירויים ויזואליים ומאפשרת לנו להשאר ממוקדים ופרודוקטיביים יותר
כאשר לכל דבר יש את מקומו, קל יותר למצוא את מה שאנחנו מחפשים, מה שהופך את החיים בבית לנינוחים ורגועים יותר
הרי כולנו מכירים את הקשר בין עומס ולחץ לבין בריאות גופנית, נכון? אז זה.
בסוף אין שני לרושם ראשוני- ואזור הכניסה שלנו הוא, ובכן, המקום הראשון שהאורחים שלנו רואים.
אני מקווה שהצלחתי לשכנע אתכן עד כמה כדאי לארגן לעצמכם את אזור הכניסה בבית בצורה פרקטית.

בואו נגדיר רגע מה צריך להתאכסן בכניסה
אני יודעת שהחלק הזה נשמע לכם מיותר.. הרי כולנו יודעים מה אמור להתאכסן בכניסה.
ובכל זאת, יש דברים פחות מובנים מאליהם, שלא כולם חושבים עליהם. אז הנה הרשימה המלאה:
נעליים- כמה אחסון בדיוק נצטרך, תלוי בכמות הנעליים שאנחנו מחזיקים לכל בן בית. מה שבטוח, נאחסן בכניסה רק את הנעליים שמשמשות אותנו ביומיום ובעונה הנוכחית. את כל השאר, נאחסן במקום אחר בבית (בד"כ חדר השינה/ ממ"ד). אם ניתן, רצוי גם להכניס איזה ספסל ישיבה קטן לנעילת נעליים.
מעילים- לרוב אני מביאה בחשבון מעיל אחד לכל בן משפחה ועוד אופציה לתלות 2-5 מעילים נוספים לאורחים. ננסה להביא כאן בחשבון גם את הילדים, הן ברמת חלל האחסון והן ברמת ההנגשה עבורם.
תיקים- מדובר בתיק היומיומי שלנו המבוגרים וגם תיקי הגן של הילדים (בשלב ביה"ס, הילקוטים לרוב ילכו עם הילדים לחדר). גם כאן בדומה לסעיף הקודם, נביא את הילדים בחשבון.
פיצ'פקעס- לקטגוריה הזו אני מכניסה את כל הדברים הקטנים שאנחנו רוצים לרוקן מהכיסים ומהידיים כשנכנסים הביתה: ארנקים, פלאפונים, מפתחות, משקפי שמש, דואר וציורים מהגן. גם כל מיני שטויות מרחבי הבית יכולים להכנס כאן: סוללות אבודות, חלקי צעצועים, פנס להפסקת חשמל והדף מהספר שנקרע ורצינו להדביק יום אחד.
כובעים לקיץ/ כובעים וצעיפים לחורף- כי אם לא נאחסן אותם בכניסה, הם ימצאו את עצמם זרוקים בבית איפושהו, רייט?
פריטים ייחודיים- כאן נכנסים פריטים שמשמש את הבית שלכם באופן ייחודי: אולי אלה קסדות לאופנוע? אולי מגנים לרולר בליידס או מזרן יוגה? בכל משפחה יש צורך מיוחד כלשהו.
רצוי, אבל לא חובה: מראה- יש כאלה שרוצות מראת גוף, אחרות מסתפקות במראת פנים ויש שלא זקוקות למראה בכניסה כלל. בכל מקרה, כדאי להביא גם את העדפתכן הזו בחשבון.

ועוד שתי פונקציות שאם ניתן, כדאי מאוד להכניס לארון הכניסה הזה:
ארון שירות- בשנים האחרונות, ובמיוחד בדירות קבלן חדשות אני מגלה שאין מקום מוגדר לארון שירות של ממש. מבחינתי השימוש הראוי ביותר לתא נוסף בארון הכניסה (וזה טיפ על-חלל שאני משתפת איתכן פה!) הוא לטובת תחנת העגינה של שואב האבק. איזה מכוער זה בית יפה ומעוצב, ופתאום שואב האבק תקוע על איזה קיר חשוף איפושהו בבית? מבאס! מיטיבי הלכת, גם ימקמו את תחנת העגינה של השואב הרובוטי מתחתיו עם פתח יציאה. אם זכינו בספייס רציני אף יותר, נוכל גם לייעד תא למטאטא, יעה, מגב, דלי, ארגז כלים ועוד כל מיני.
אחסון לטווח ארוך- אם הלכתן על רהיט ייעודי בנגרות, אני ממליצה בחום כבר לתכנן אותו עד לתקרה ולהנות מאחסון נוסף בגובה לטווח ארוך (מישהו אמר 'ציוד קמפינג'??) ועל הדרך להבטיח לעצמכן פחות אבק מעל הרהיט.
אז עכשיו, אחרי שמנינו את כל מה שצריך וראוי להתאכסן בכניסה לבית (תודו שחידשתי קצת, לא?),
אני רוצה לסקור בפניכן בקצרה את פתרונות האחסון הקיימים בשוק.
אילו פתרונות אחסון קיימים בשוק היום?
בגדול הייתי מחלקת את הפתרונות האפשריים לפי התקציב הנתון לכם לצורך העניין:
אם יש לכן 10-15 אלף ש"ח פנויים ואת הספייס המתאים לכך, מומלץ לתכן רהיט בנגרות מותאמת אישית שמאפשר להכניס אליו את כל הפונקציות (שמה לכן דוגמא).

אם התקציב מוגבל יותר, או במידה והחלל אינו מאפשר- נצטרך לפצל את הפונקציות השונות לפתרונות שונים: - לנעליים יש ספסלי נעליים עם אחסון פתוח או סגור (אני תמיד מעדיפה סגור) ויש שידות נעליים שמתקבעות לקיר בכל מיני גדלים, צורות ועיצובים.

- למעילים אפשר לתלות אוסף מתלים על פיסת קיר פנויה רצוי בקיר שחבוי מהעין בחלל הציבורי (אבל שיהיו יפים, כן?). טיפ נוסף: תמיד ממליצה לתלות שורת מתלים גם בגובה שמותאם לילדים. זה יאפשר להם לתלות את המעיל והתיק בעצמם וזה נהדר לתחושת העצמאות שלהם ולנטל שיורד מאיתנו. - לתיקים אין פתרון קסם חתיך מספיק בעיניי. אולי איזה ארגז גדול או סל שיוכלו להכיל את התיקים. אחרת, פשוט לקחת אותם לחדר העבודה/ לחדרי הילדים/ לפינה במטבח.
מחפשים מתלים יפים לדוגמא? יש המון המון, אבל הנה משהו מתוק ובאחלה מחיר:

- לפיצ'פקעס אני ממליצה בחום על קונסולה עם מגירות אם זה מתאפשר. אם לא מתאפשר, הניחו כלי יפה ועמוק בכניסה ולתוכו זרקו את המפתחות והארנקים.

- שאר הפריטים שמניתי קודם יצטרכו להתפזר בבית בפתרונות אחסון ייעודי.
יש גם פתרונות משולבים לחללים קטנים במיוחד שמשלבים קצת אחסון לנעליים, קצת מתלים וספסל ישיבה.

לגזור ולשמור: טיפים קטנים וחשובים לאחסון מצויין בכניסה
כמה נקודות שכדאי לזכור:
במידה ואתן הולכות על שילוב פתרונות אחסון, הזהרו מהמראה של מחסן רהיטים. שמרו על מרחק יחסי בין הרהיטים השונים ונסו לתכנן אותם כך שיהיה ביניהם מכנה משותף כלשהו (למשל כל הרהיטים לבנים ונתקין את אותן ידיות לכולם).
במידה ואתן הולכות על רהיט בנגרות, מומלץ מאוד לייצר פתחי אוורור בתאי הנעליים כמו גם בתאי המעילים.
עוד לגבי רהיט בנגרות, במידה והוא הולך להתמקם באזור מעבר לשאר הבית, אני ממליצה בחום לתכנן ידיות אינטגרליות (שלא בולטות מפני הארון), כדי להמנע ממכות מיותרות ומבגדים להתפס בידיות. אם חשקה נפשכן בידיות בכל זאת (והו, כמה שאני מבינה), שימו לב שאתן בוחרות ידיות כמה שפחות חדות ומכאיבות לרהיט הזה.
וטיפ אחרון לגבי רהיט בנגרות: תכננו את חלוקת התאים והמדפים באופן מיטבי. יש לכן פה את הפריווילגיה לתכנן את הכל לפרטי פרטים. מדדו את הקסדות, את התיקים , הוסיפו כמה סנטימטרים ותכננו את חלוקת הפנים של הארון בדיוק למידות שצריך.
לא רק פרקטי- גם יפה
אחרי שטיפלנו בצד הפונקציונלי של חלל הכניסה, בואו נקדיש כמה מילים לעיצוב שלו.
אבל קודם, תרגיל:
צאו מהבית.
פתחו את הדלת ועמדו בכניסה כאילו מעולם לא הייתן פה. מה הקיר הראשון שאתן רואות?
או!! זה הקיר שצריך הכי הרבה אהבה וחן!
זה יכול להיות טפט או צבע, אמנות מגניבה, מראת וינטג' מעוטרת, רהיט מטורף שירשתן מסבתא או כל דבר שעושה לכן נעים בעין ובלב. גם חלק מפתרונות האחסון יכולים להכלל בו, אבל אלה החינניים (לא תאי הנעליים מפלסטיק שקניתן באייס).
אה, ו.. צמחים זה תמיד מבורך כמובן.

ולבסוף, קצת השראה
לקראת סיום אני מזמינה אתכן לשזוף עיניכן בכמה תמונות השראה מהארץ ומהעולם של אזורי כניסה יפים יפים. נסו לחפש בתמונות את כל הפתרונות והרעיונות שהעליתי כאן בפניכן. דפדפו כדי לראות הכל.
אז.. עשיתי לכן חשק לארגן את אזור הכניסה שלכן?
קדימה.
הגדירו תקציב, הבינו יחד עם בני הבית מה בדיוק נדרש אצלכם ומעל הכל זכרו:
גם אם לא תפתרו את הכל כמו שפירטתי מעלה, אפילו פתרון לחלק מהפונקציות הוא טוב בהרבה מהבלגן הנוכחי. אם מרגיש שגדול עליכן לבד ובא לכן להתייעץ, צרו קשר וביחד נרים כניסה לבית שתפיק מהאורחים קריאות התפעלות.
יאללה, עופו על זה!!
מחכה לראות תוצרים.
טה-טה,
לונקה.
Comentários